My Generation at Work -projekti 2013 – 2015

Less Miserbles oli mukana Euroopan Unionin URBACT-verkoston My Generation at Work -projektissa, joka tavoitteli nuorten työllisyyden edistämistä erityisesti yrittäjyysosaamisen kehittämisen näkökulmasta. Keskeisenä ajatuksena oli haastaa vakiintuneita ajatusmalleja yrittäjyyteen liittyen ja edistää yrittäjämäisiä asenteita ja nuorten yrittäjyysmyönteisyyttä.

Projektissa oli mukana 12 eurooppalaista kaupunkia, Tampereen lisäksi Antwerpen, Braga, Gdansk, Glasgow, Maribor, Riika, Thessaloniki, Torino, Valencia ja Varsova. Koordinaattorina toimi Rotterdamin kaupunki.

Projektissa Maria oli mukana Tampereen kehittämisryhmässä, Trenterprise-tiimissä. Hänen tehtävänään oli tarjota nuoren yrittäjän näkökulmia ja osallistua sekä esiintyä projektin tapahtumissa.

Projektissa järjestettiin kumppanikaupunkien yhteisiä tapaamisia eri puolilla Eurooppaa, ja neljäs tapaaminen järjestettiin Tampereella 17.–18.6.2014. Tilaisuutta emännöi projektin Tampereen kehittämisryhmä, Trenterprise-tiimi. Seminaariin osallistui yhteensä yli 70 osallistujaa.

Osallistujat tutustuivat seminaarin aikana siihen, miten nuorten yrittäjyyttä – ja siten myös nuorten työllisyyttä – edistetään Tampereella. Seminaarin aikana kukin kaupunki myös kehitti edelleen paikallista toimintasuunnitelmaansa, jolla omassa kaupungissa edistetään nuorten yrittäjyyttä. Marian vastuulla oli esitellä Tampereen ammattikorkeakoulun yrittäjyyden yksikön, Proakatemian, toimintaa ja kertoa osallistujille omaa yrittäjätarinaansa.

25.– 27.8.2014 projektin Tampereen kehittämisryhmä matkusti kahdenkeskiseen tapaamiseen Glasgow’hun. Matkalla tutustuttiin siihen, miten Glasgow’ssa hoidetaan nuorten työttömyyttä ja millaisia yrittäjyyspalveluita kaupungissa järjestetään. Maria osallistui opintomatkan raportin kirjoittamiseen.

Syksyllä 2014 Mariaa pyydettiin kirjoittamaan projektin marraskuun 2014 uutiskirje Proakatemian oppimismallista, ja niinikään hän oli kertomassa mallin yhteiskunnallisista vaikutuksista projektin seminaarissa Torinossa 18.11.2014, kuten myös Tampereella Pohjoismaisten ystävyyskaupunkien seminaarissa 11.11.2014.

My Generation at Work -projektin päätösseminaari pidettiin Rotterdamissa 3.–4.3.2015. Pyynnöstä Maria kirjoitti oman yrittäjätarinansa projektin loppuraporttiin, joka julkaistiin toukokuussa. Hän osallistui myös Tampereen kehittämisryhmän paikallisen toimintasuunnitelman toteuttamiseen.

Työskentelin Marian kanssa kahden vuoden ajan luovassa Trenterprise-tiimissä, jossa aiheena oli yrittäjyyden edistäminen nuorten keskuudessa. Maria oli innostunut, luova ja kannustava koko prosessin ajan. Oli suuri ilo työskennellä hänen kanssaan.

– Ene Härkönen, Trenterprise-tiimin koordinaattori, Tampereen kaupunki