työyhteisö

Hyvät työyhteisötaidot

22.4.2016 Kirjoittaja:

Mitä ovat hyvät työyhteisötaidot? Mistä on hyvä työyhteisö tehty? Mistä kannustava ja innostava ilmapiiri syntyy? Mitä taitoja tarvitset esimiehenä tai alaisena?

Tammikuussa vedin innostavan illan Tampereen seudun työväenopistossa kukoistavan työyhteisön rakennusaineista. Esimerkkien ja harjoitusten avulla osallistujat saivat intoa ja työkaluja positiiviseen muutokseen arjessa.

Tästä pääset katsomaan mitä ilta piti sisällään:

Osallistujien mielestä parasta illassa oli välitön tunnelma ja keskustelut: mielipiteiden ja kokemusten vaihto. Osallistujat pääsivät jakamaan kokemuksiaan ja kuulemaan muiden ajatuksia aiheesta. Keskustelu olikin hyvin avointa ja vapautunutta. Aihe koettiin mielenkiintoiseksi, ajankohtaiseksi ja antoisaksi.

Oppimistakin tapahtui paljon. Osallistujat oppivat katsomaan asioita eri tavalla, hyväksymään erilaisia ihmisiä ja toimintatapoja sekä saivat muistutusta hyvistä käytännöistä. Osallistujat saivat vinkkejä omaan työhön, rohkeutta ottaa vaiketakin asioita esille työyhteisössä ja pontta me-hengen ja johtamisen kehittämiseen.

Käytäntöön osallistujat kertoivat vievänsä positiivisuutta, läpinäkyvyyttä, avoimuutta ja palautteenantotaitoja. Kotiin(tai töihin)viemisiksi lähti myös mahdollisimman paljon onnistumiskokemusten esilletuomista työyhteisössä, yhteisen tavoitteen selkeyttämisen tärkeys ja kiitoksen sanominen ääneen.

Taas kerran tuli ilolla todistettua, kuinka aktivoivat ja osallistavat menetelmät edistävät oppimista ja opitun käytäntöönviemistä. Ensi viikolla pidänkin työpajan Proakatemian ainutlaatuisia oppimiskokemuksia tuottavasta oppimismallista kansainvälisessä INEPS-kongressissa Tampereella. Kongressi esittelee aktivoivia, käytännönläheisiä ja oppijalähtöisiä, syrjäytymistä ehkäiseviä metodeja koko oppimisen polulla.

28:nnen kerran järjestettävää INEPS-kongressia järjestää Learning Scoopin innostava porukka yhteistyössä INEPS-verkoston (International Network of Productive Schools and Projects) kanssa. Lisää tietoa kongressista löytyy täältä.

Aurinkoa ja iloa kevääseen!

Maria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *