Näin tehdään vähemmän kurjaa työelämää

9.6.2015 Kirjoittaja:

Tiimityötaidot, dialogi, palautetaidot, asenteen uudelleen suuntaaminen kielteisestä myönteiseksi, kuuntelemisen merkitys ja konkreettisia keinoja tiimin käynnistysvaiheeseen. Muun muassa tällaisia taitoja ovat ikäihmisten palveluohjaajat ja heidän esimiehensä oppineet työpajoissamme.

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran rahoittaman hankkeen myötä pääsimme valmentamaan hoiva-alan esimiehiä ja työntekijöitä tiimityöskentely- ja dialogitaidoissa sekä johtamisessa. Osallistavissa työpajoissa opittiin yhdessä tekemällä, tietoa jakaen ja luoden. Tampereen Kotitorin asiakasohjaaja Jenni Leijo kommentoi päivän antia:

Työpajassa oman tiimimme yhteishenki vahvistui, ja uskon että yhteen hiileen puhaltaminen välittyi myös muille osallistujille. Päivän aikana sain oivalluksia johtajuudesta sekä tiimin unelmista, ja opin miten itse voisin parantaa vuorovaikutustaitojani. Ratkaisukeskeinen toiminta asiakkaiden kanssa välittyy myös muihin kohtaamisiin – kohtaamisiin esimiehen ja tiimin kanssa sekä omien läheisten ja rakkaiden kanssa. Kun sen oivaltaa, on se tapa kohdata muita ihmisiä elämässä koko ajan läsnä.

Tarve tällaisille työyhteisöä rikastuttaville ja yhteistyötä lisääville koulutuspäiville näyttää olevan suuri. Ratkaisukeskeinen, arvolähtöinen ja valmentava toimintakulttuuri lisää tutkitusti työ- ja asiakastyytyväisyyttä ja sen lisäksi houkuttelee nuorta työvoimaa esimerkiksi vanhustyön pariin. Tampereen Kotitorin palveluesimies Tuula Holja kommentoi:

Esimiehen on tunnistettava y-sukupolven erityispiirteet, koska hoitotyöstä pitää saada vetovoimainen ja hoitajien jaksamiseen pitää panostaa. Positiivinen ilmapiiri auttaa jaksamaan ja myönteinen elämänasenne luo miellyttävän työympäristön lisäämällä työhyvinvointia.

Työpajoja järjestettiin osana kolmevaiheisia koulutuksia yhteistyössä Sitran, Tampereen kaupungin ja Tampereen Kotitori -toimintamallia tuottavan MawellCare Oy:n kanssa. Tuula Holja kertoo:

Työpajoissa käsitellyt aiheet ovat tärkeitä, koska toimintamallissamme asiakas on nostettu keskiöön. Jotta pystymme avoimesti ja asiakkaan toiveita kuunnellen toimia, tarvitsemme uudenlaista asennetta kohtaamiseen ja oman itsemme kehittämiseen. Sitran hankkeen tavoitteena on tämän toimintamallin levittäminen Tampereelta myös muualle Suomeen.

Nämä työpajat olivat vetäjillekin antoisia ja innostavia. Parasta tässä on, että saa oman työn kautta luoda hyötyä, arvoa ja parempaa fiilistä asiakkaillemme, asiakkaidemme asiakkaille sekä koko yhteiskuntaan.

Kuntien kiristyvät säästökuurit painavat päälle, mutta tällaisen palvelumallin yhteiskunnallisia ja jopa maailmanlaajuisia hyötyjä pitäisi katsoa pitkäjänteisesti ja pidemmällä aikavälillä, kuin vain lyhyen tähtäimen aika- ja kustannusmittareilla. Tampereella kotihoidon kehittämiseen panostaminen sekä ratkaisukeskeinen ja asiakaslähtöinen Kotitori-toimintamalli onkin tuottanut kaupungille 5,4 miljoonan euron kustannushyödyn (Tampereen kaupunki, 31.12.2014).

– Maria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *