Tietävätkö esimiehet paljonko sairauspoissaolot oikeasti maksavat?

8.6.2015 Kirjoittaja:

Yhden sairauspoissaolopäivän kustannus on keskimäärin 300-350€. Teollisuusaloilla poissaoloprosentti on 6,2% ja palvelualoilla 4,6% ja valtiolla 3,8%.

Usein taloudellisten suorituspaineiden alla olevat yritykset etsivät säästöjä leikkaamalla menojaan, karsimalla palveluistaan tai henkilökunnan työpanoksesta. Tämä puolestaan välillisesti vaikuttaa asiakaspalvelun laatuun, resurssipulasta johtuvaan tehokkuuden laskuun ja kiireestä johtuvaan huolellisuuden heikkenemiseen. Muitakin ratkaisuja taloudellisen suorituskyvyn parantamiseen on.

Esimerkiksi 20 ihmisen yrityksessä teollisuusalalla sairauspoissaolokustannukset ovat vuodessa keskimäärin 81 000€ ja samankokoisessa palvelualan yrityksessä 60 000€.

Isompana kokonaisuutena voisi toimia esimerkiksi sairaanhoitopiiri, jossa työskentelee 4 300 työntekijää ja maksaa työkyvyttömyyden kustannuksia 14 miljoonaa euroa vuosittain.

Varsinkin lyhyitä sairauspoissaoloja voitaisiin ehkäistä monella tapaa. Less Miserables tarjoaa tapoja luoda työilmapiiristä avoimempi, keskustelevampi ja yhtenäisempi. Nämä tavat ja työkalut auttavat sitouttamaan työntekijöitä yritykseen, auttavat lieventämään stressiä, vähentämään poissaoloja, kasvattamaan tehokkuutta ja sitä kautta luomaan säästöjä.

Kiinnostuitko? Kerromme mielellämme lisää näistä työkaluista ja siitä, miten ne voidaan viedä käytäntöön!

Lähteet:

KEVA: Työkyvyttömyys maksaa

IF: Sairauspoissaolojen ennaltaehkäisy

Valtionkonttori: Sairauspoissaolojen kustannukst

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *