Explore, inspire and share! School of Creativity and Design -kesäpilotti

23.6.2016 Kirjoittaja:

Huhtikuun alussa näin mielenkiintoisen ilmoituksen Facebookissa. Global Service Jamissa pari vuotta sitten tapaamani Vesa-Matti Ruottinen oli laittamassa alulle School of Creativity and Design (SC&D) -“kesäkurssia” Tampereelle inspiraationlähteenään visiitti Stanfordin yliopistossa, ja erityisesti heidän design-koulussaan. SC&D:n kesäpilotin avulla Vesku halusi tuoda inspiroivaa, avointa ja tekemiseen perustuvaa ilmapiiriä myös Suomen korkeakoulukenttään ja etsi asiasta innostuneita ihmisiä ympärilleen pilotin suunnittelua ja toteuttamista varten.

Innoissani hyppäsin heti Veskun kelkkaan mukaan. Onhan juureni tekemällä oppimisen, tiimioppimisen ja uuden tiedon ja osaamisen akatemiassa, Proakatemialla. Idean ympärille syntyi nopeasti 8 hengen tiimi, “kesäkoulu” starttasi virallisesti 8.6., ja tässä vaiheessa kesää School of Creativity and Design -”kurssilla” on kolmisenkymmentä innokasta, avointa ja rohkeaa oppijaa.

©Heikki Salo

SC&D-kesäpilotti koostuu 14:sta sessiosta, joissa opimme mm. seuraavista teemoista: oppiminen, dialogi, draama, design & improvisaatio, design thinking ja palvelumuotoilu. Yhteistyökumppaneistamme mm. Vincit on mukana palvelumuotoilu-workshopissa.

SC&D:n tavoitteena on vapauttaa luovaa ajattelua, mahdollistaa inspiraatio sekä merkityksellinen oppiminen. Pyrimme yhdessä ja osallistavasti oppimaan avoimempaa, rohkaisevaa ja tekemällä oppimiseen perustuvaa ajattelumallia, jotta voimme avartaa ajatteluamme, löytää potentiaalimme ja merkityksellistä tekemistä, kehittää itseämme sekä nauttia elämästä! Haluamme tarjota ympäristön, jossa voimme turvallisesti ja tasa-arvoisesti oppia ajattelemaan uusin ja eri tavoin, voittamaan epäonnistumisen pelkomme, saamaan itseluottamusta ja kehittämään taitoja, joita muuttuva maailma tarvitsee.

Teemme School of Creativity and Design -kesäpilottia tällä hetkellä pro bono. Kaikki tekeminen on kehittynyt innostuneiden ihmisten halusta olla mukana rakentamassa uudenlaista “koulua” Suomeen, ja miksei myöhemmin muuallekin maailmaan.

Kaikille maksuttoman kesäpilotin ohjelma löytyy täältä. Joihinkin sessioihin mahtuu vielä mukaan, joten tervetuloa rohkeasti mukaan!

Inspiraationtäyteistä kesää kaikille!

Maria

SC&D

©Heikki Salo

SC&D dialogi Heikki salo

©Heikki Salo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *